SCIENCE IMPORTANT QUESTION FOR CLASS 9








1) Which metal  fold used by Rutherford

Ans =Gold foil


2) According to which scientist atom is indivisible

Ans= Delton



3) Wright symbol of iron

Ans=Fe



4) Air is

Ans= Mixture



 5)What is the the boiling point of water

Ans= 100 degree Celsius



6) What is the percentage of of carbon dioxide

Ans=0.03%



 7)What is the reason of decay of of ozone layer

Ans=Chlorofluorocarbon



8)How much area surrounded by water 

Ans=75%



9)Which of the following responsible for  infected disease

  a) Air             b)microbes                                c) all of these

 Ans  = all of these



10)Out of these which disease caused by virus

a) Cholera              b)malaria                              c)dengue

Ans= dengue


11) Bat is belong to  phylum

 a)Aves                 b)amphibian              c)reptiles       d)mammals

Ans=mammals


12)Cnidocytes are present in in

Ans=Cnidaria



 Hydrogen=H

 Carbon=C

 Magnesium=Mg

 Phosphorus=P




Comments

Popular posts from this blog

amazing facts in hindi | amazing facts for students | amazing facts of the world unbelievable facts that are true

Unemployment (Reason of unemployment)

Jug Jug Jeeve (Full movie) download 480p 720p 1080p hd filmyzilla